Publicacions

“La facilitat dels llibres de comunicar pensaments tendeix a dissipar la ignorància, guardià i salvaguarda dels Estats ben governats”. De l´horrible danger de la lecture. Voltaire, 1765.

CONTRAATAQUEM! (Guia jurídica per a la defensa del medi ambient i del territori destinada a particulars i plataformes)

Contraataquem (1)

Donat que ens cal una societat cada dia millor informada i més compromesa davant la innegable deterioració de la salut del nostre planeta, les advocades i advocats d’Ecologistes en Acció no podíem quedar-nos al marge enfront d’aquest problema i és per això que ara tens a les teves mans aquesta guia, treballada i publicada per a orientar en l’àmbit de l’accés a la justícia i el dret ambiental.
Aquí trobaràs les eines de participació i de defensa del medi ambient i del territori que estan reglades per l’ordenament jurídic vigent. Alguns d’aquests instruments estan a la nostra disposició fa temps, però, fins ara, no els hem fet servir amb tot el seu potencial, bé per desconeixement, bé perquè els considerem mecanismes feixucs i complexos.
També hem confeccionat i recollit una sèrie de models pràctics que poden ser d’utilitat, en tant que fan referència a actuacions freqüents en l’àmbit de la defensa del medi ambient i del territori i, repartits per la guia, també hi trobareu alguns consells i casos pràctics que expliquen experiències reals d’accions ciutadanes.
Si us plau, no deixeu la defensa del medi ambient o del territori en mans dels representants polítics, doncs a la pràctica, i siguin del color que siguin, aquests només veuen el nostre entorn com a una suposada font de recursos inesgotable en benefici d’interessos obscurs -i això ens ho diu una experiència acumulada com a col.lectiu de més de vint anys-. Creiem que la riquesa del nostre entorn està per ser gaudida per totes i tots, no pas per apropiar-la-hi, per això, amb tots els respectes que ens mereixeu tots els que no hi esteu d’acord, hem decidit que, a partir d’ara, Contraataquem!

Coordinació: Josep Hurtado Cobles

Autors: Maria Àngels Pérez Torrelles (apartat 1), Nadine García Esteve (apartat 2.2), Pol Mascaró Olivella (apartats 3 i 6), Gladys Varela Villén (apartat 7), Josep Hurtado Cobles (apartats 2.1, 4 i 5)

Editorial Libros en Acción, 2.021
16×22 cm./ 237 págs./Blanda
Català
ISBN 978-84-123411-3-3

On la pots adquirir?

Virus editorial: https://www.viruseditorial.net/es/libreria/busqueda

El tenderete de Ecologistas en Acción: https://tienda.ecologistasenaccion.org/home/2480-libro-contraataquem-9788412341133.html

ALTRES PUBLICACIONS

La realidad de Giacomo Casanova

portada-libro

Es tracta d’una novel·la-assaig que versa sobre l’Amor, la Passió i altres febleses humanes, amanides amb un polsim de romanticisme, llibertinatge i il·lustració, que van aflorar entorn de la relació que Casanova va mantenir durant la seva agitada vida amb tres dels seus més notables amors. Tres històries verídiques basades en fets i dades reals i que parteixen d’una traducció fidel al castellà de la correspondència i altres documents personals trobats a la seva mort al Castell de Dux (actual República de Txèquia), llit dels seus últims anys.

Després de més d’un any de dedicació, utilitzant material no publicat a Espanya i investigant en la realitat d’una altra època, l’obra, d’unes dues-centes pàgines aproximadament, ja està acabada i compta amb un brillant pròleg del meu amic i escriptor Jaime Rosal del Castell.

Autor: Josep Hurtado Cobles
Editorial Círculo Rojo, 2.014
1ª Edición / 201 págs. /Blanda
Castellano
ISBN 978-84-9076-688-0

On la pots adquirir?
(el 100% del benefici d’aquesta obra està destinat a la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per la investigació del càncer infantil)
Nota per a editorials i distribuïdores,

Aquest llibre és autoedició, qualsevol editorial o distribuïdora que pogués tenir interès en l’edició amb reserva e drets o en la distribució d’aquest llibre haurà de tenir en compte que l’autor ha renunciat a qualsevol benefici econòmic i que exigeix de l’editorial o distribuïdora en qüestió un compromís escrit de destinar com a mínim un 50% del marge de benefici que obtingui amb la seva venda a la recerca contra el càncer infantil o qualsevol altre projecte de caràcter solidari de similars característiques.

Memorias Anónimas del vizconde Chourt de Bolàs

portada-libro-lucius-rossi-1846-1913-le-baiser

Ens traslladem a l’any 1759, al París de la Il·lustració i del llibertinatge per a assistir com a convidats a un sopar de societat en la residència dels Durut, en la qual podrem gaudir de la companyia de personatges cèlebres com el marquès de Sade, el baró de Holbach o Giacomo Casanova, i que ens permetrà endinsar-nos en un ambient on, endevinant-se futurs aires revolucionaris fins i tot per arribar, la galanteria, l’hedonisme i el plaer comparteixen espai amb el pitjor de l’ésser humà.

Després de quatre anys de dedicació, de meticulosa ambientació, cuidant fins al més mínim detall, puc dir que, si es tractés d’un vi en la seva nota de tast es diria que estem davant una obra d’intensos i variats matisos, summament elaborada, a la qual si el lector li concedeix el privilegi d’una lectura reposada i reflexiva, sens dubte, no li defraudarà

Autor: Josep Hurtado Cobles
Edistorial Círculo Rojo, 2.018
1ª Edición / 342 págs. /Blanda
Castellano
ISBN 978-84-1304-788-1

(el 100% del benefici d’aquesta obra està destinat a la plataforma ciutadana en defensa del territori SosCostaBrava)
Nota per a editorials i distribuïdores,

Aquest llibre és autoedició, qualsevol editorial o distribuïdora que pogués tenir interès en l’edició amb reserva e drets o en la distribució d’aquest llibre haurà de tenir en compte que l’autor ha renunciat a qualsevol benefici econòmic i que exigeix de l’editorial o distribuïdora en qüestió un compromís escrit de destinar com a mínim un 50% del marge de benefici que obtingui amb la seva venda a la defensa del medi ambient o del territori o qualsevol altre projecte de caràcter solidari de similars característiques.